17-06-2014 • Aktualności
Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów regionalnych konkursu (I etap) są urzędy marszałkowskie we współpracy z wojewódzkimi ośrodkami doradztwa rolniczego. Organizatorem krajowym konkursu (II etap) jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Podczas finałów regionalnych, wyłonione zostaną najlepsze produkty (pochodzenia roślinnego, zwierzęcego, napoje regionalne i inne produkty regionalne) oraz najlepsze potrawy regionalne. Drugi etap konkursu, to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu – spośród produktów nominowanych w regionach – najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody „Perła 2014”.
Karty zgłoszenia przyjmowane są do dnia 4 lipca br. :
- w Zachodniopomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, 73-134 Barzkowice, e-mail: barzkowice@home.pl, www.zodr.pl
- w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Zachodniopomorskiego, Wydział Rolnictwa i Rybactwa, ul. Starzyńskiego 3-4, 70-506 Szczecin, e-mail: rolnictwo@wzp.pl, www.wrir.wzp.pl
Konkurs na szczeblu ogólnopolskim zakończony zostanie we wrześniu b.r. Wielkim Finałem
w Poznaniu. W czasie Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra Food – SMAKI REGIONÓW wręczone zostaną statuetki „Perła 2014”. Wydarzeniu temu towarzyszyć będzie, podobnie jak w latach poprzednich, prezentacja laureatów w Pawilonie „Smaki Regionów”.
Osoby zainteresowane uczestnictwem w konkursie mogą uzyskać informacje pod numerem telefonu:(91) 44 10 213, 44 10 212, 44 10 214 lub przesłać zapytanie/kartę zgłoszenia e-mailem: rolnictwo@wzp.pl .