16-05-2017 • Aktualności
Mamy za sobą XVII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną.
Celem konkursu jest jest wyszukiwanie regionalnych produktów i potraw żywnościowych, które mogłyby stać się marką Pomorza Zachodniego. Konkurs podzielony jest na dwie kategorie: „Najlepszy Produkt Regionalny” i „Najlepsza Potrawa Regionalna”.
Ta pierwsza polega na zaprezentowaniu specyficznych i charakterystycznych dla regionu zachodniopomorskiego produktów.
Ta druga polega na ugotowaniu potrawy : przystawki i dania głównego, charakteryzujących się więzią z regionem.
Finał Regionalny XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” odbył się w Szczecie 13 maja 2017 roku.
Ogromnie satysfakcjonujący jest także fakt, że wśród nagrodzonych w konkursie wyrobów znalazł się „sernik królewski” wykonany przez Pana Tadeusza Cybulskiego, sołtysa Sicka, który otrzymał I nagrodę.
Sernik Pana Cybulskiego został już doceniony w 2016 roku na Festiwal Tradycyjnych Potraw Wigilijnych w Zachodniopomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach.
Gratulujemy życzymy dalszych sukcesów!!!
© 2011 Recz. Wszystkie prawa zastrzeżone | Deklaracja dostępności
Obsługa techniczna ALFA TV